رنگ های ترافیکی چه تاثیری بر محیط زیست می گذارند؟
تاثیر رنگ های ترافیکی بر محیط زیست
جهان امروز با معضلات زیادی روبرو است که یکی از مهمترین آنها آلودگی محیطزیست است. برای بهبود این مشکل ابتدا باید آگاهی لازم در خصوص ضرورت نیاز به داشتن محیطزیست سالم برای بهوجودآوردن زندگی بهتر و سالمتر را داشته باشیم.
امروزه آلایندهها و ترکیبات شیمیایی که در برابر تجزیه مقاوم هستند از راههای متفاوتی وارد چرخه طبیعت میشوند و هر روز بر مقدار آلودگی آن میافزایند. درصدی از این آلایندهها مربوط به صنایع رنگی مانند رزینهای مصنوعی، چاپ، مواد رنگزا، … میباشند.
با افزایش جمعیت و رشد شهرها و گسترش راهسازی هرساله به تعداد خیابانهای شهری و همچنین جادههای بینشهری افزوده میشود. همه ی این راهها برای حفظ امنیت عابران و رانندگان نیاز به خطوط ترافیکی دارند. سالانه مقادیر زیادی حلال پایه رنگ ترافیکی از این طریق وارد محیطزیست میشود.
جایگزین رنگ های ترافیکی پایه حلال
در بسیاری از کشورهای دنیا در خصوص رنگهای استفاده شده در خطوط ترافیکی به راهحلهای مفیدی رسیدهاند مانند اینکه برای اجرای خطوط ترافیکی از رنگهای پایه حلال استفاده نمیکنند و استفاده از آن به دلیل بازگشت حلالها به محیطزیست و آلوده شدن آن منسوخ شده است و بهجای آن از رنگهای حلال آب استفاده میشود که مشکلات زیستمحیطی را ندارد و از لحاظ کیفیت و ماندگاری هم فرقی با رنگهای حلال پایه ندارند.
اما متأسفانه در کشور ما هنوز از هر دو مدل رنگ ترافیکی و بیشتر از رنگ ترافیکی پایه حلال استفاده میشود. زیرا در ایران رنگهای ترافیکی پایه حلال از نظر هزینه نسبت به حلال آب ارزانتر هستند و به همین جهت خریداران را بیشتر به سمت خود میکشانند. علاوه بر این، کیفیت رنگهای ترافیکی حلال آب و ماندگاری آنها در سطوح جادهها در ایران هنوز به کیفیت مناسب آن نرسیده است و هر دو این عوامل موجب میشود که رنگهای ترافیکی حلال پایه بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند.
با مدیریت درست میتوان این رنگهای حلال پایه را در ایران نیز منسوخ کرد و این امر میتواند کمکی برای جلوگیری از افزایش آلودگی محیطزیست باشد.