خط کشی ترافیکی طولی
انواع خط کشی طولی راهها
خط کشی ترافیکی طولی (خط کشی راهها) خطوطی هستند که در امتداد مسیر حرکت، بر روی سطح سواره رو اجرا میشوند. عمدتاً برای مشخص کردن مرز بین خطوط عبوری هم جهت، جداسازی وسایل نقلیهای که در دو جهت مخالف هم در حال حرکت هستند، تعیین حریم روسازی و آگاه کردن رانندگان از حریم راه و مشخص کردن خطوط ویژه به کار میروند. در ادامه انواع خط کشی ترافیکی طولی معرفی میگردد.
۱- خط کشی ترافیکی منقطع سفید:
نمایانگر مرز حرکتی است که ترافیک در دو طرف آن میتواند در یک جهت و یا در جهت مخالف حرکت نمایند. متداولترین کاربرد آن در تفکیک خطوط حرکت در هر سمت آزادراه و یا بزرگراه است. یک خط کشی منقطع از یک خط معمولی با قسمتهای جدا از هم تشکیل شده است و کاربرد این خطوط به مفهوم این است که وسایل نقلیه میتوانند آنها را قطع کنند. چنانچه از خط سفید منقطع به عنوان محور یک راه دو خطه دو طرفه استفاده شود، سبقت در آن با احتیاط و دقت مجاز میباشد.
۲- خط کشی ترافیکی ممتد سفید:
نمایانگر مرز خط حرکتی است که ترافیک در طرفین آن در یک جهت (در هنگام نزدیک شدن به موانع) یا در دو جهت مخالف حرکت مینماید. اما رانندگان مجاز به قطع کردن این خط نیستند. برای مثال به منظورکانالیزه کردن ترافیک نزدیک موانعی که عبور از آنها مجاز نیست یا خط کشی ترافیکی مسیر دو سمته با سبقت ممنوع به کار میرود. خط کشی ترافیکی سفید پر به منظور کانالیزه کردن ترافیک قبل از مانعی که ضرورت دارد از سمت راست آن عبور کرد استفاده میشود.
۳- خط کشی ترافیکی سفید دوتایی ممتد:
نمایانگر مرز خط حرکتی است که ترافیک در طرفین آن در یک جهت یا در دو جهت مخالف حرکت مینماید اما رانندگان مجاز به قطع کردن این خط نیستند. برای مثال به منظور کانالیزه کردن ترافیک نزدیک موانعی که عبور از آنها مجاز نیست یا خط کشی مسیر دو سمته با سبقت ممنوع به کار میرود از این خط کشی به منظور جداسازی ترافیک قبل از مانعی که ضرورت دارد از سمت راست آن عبور کرد استفاده میشود.
۴- خط کشی ترافیکی سفید دوتایی (یک خط ممتد و یک خط منقطع):
این نوع از خط کشی ترافیکی طولی به منظور تفکیک دو جریان ترافیک که در جهت مخالف حرکت میکنند، به کار میرود. ترافیک در سمتی که خط منقطع است میتواند خط را قطع کند، اما در جهتی که خط پر کشیده شده باشد، این کار مطلقاً ممنوع است. خط کشی ترافیکی سفید دوتایی برای ممانعت از سبقت گرفتن از یک جهت بوده و در جادهها دو سمته که دارای دو و یا سه خط حرکت هستند، معمول است.
۵- خط کشی ترافیکی سفید دوتایی متشکل از دو خط منقطع:
به منظور مشخص کردن مسیر حرکت در معابری که جهت ترافیک در آن به صورت دوطرفه است به کار میرود و سبقت از دو سمت با احتیاط مجاز است.
۶- خط ممتد زرد:
جهت جداسازی مسیر خط ویژه اتوبوس یا تاکسی که جهت حرکت آنها در خلاف جهت حرکت وسایل نقلیه معبر باشد این خط ترسیم میگردد.
۷- خط چین زرد:
در محل تقاطع یک معبر فرعی به مسیر خط ویژه اتوبوس و تاکسی خط ممتد زرد رنگ جداکننده مسیر ویژه به صورت خط چین ترسیم میگردد و بیانگر اجازه عبور وسایل نقلیه شخصی از عرض خط ویژه است.